duminică, 4 mai 2014

Înţelepciune vegetarianã.

Pitagora.


Prezintă citatul tău vegetarian preferat în zona de comentarii și voi adăuga cele mai bune zece citate în această postare sau împărtășiți citatul pe pagina de Facebook. Puteți oferi un citat celebru, sau și mai bine, inventați voi unul.


"Animalele lumii existã din motivele lor. Ele nu sunt fãcute pentru oameni, în aceeaşi mãsurã cum nici negrii nu au fost fãcuţi pentru albi, sau femeile pentru bãrbaţi". - Alice Walker, scriitor African.

"Trupul meu nu este un mormânt pentru animale". - Leonardo Da Vinci.


"Oamenii mãnãncã carne şi cred cã vor deveni puternici ca un bivol, uitând cã bivolul mãnâncã iarbã". - Pino Caruso.

"Societatea nu vrea individuali care sunt alertaţi, frustraţi, revoluţionari, pentru cã asemenea indivizi nu se vor potrivi cu modelul social stabilit şi se vor dezbina. De aceea societatea cautã sã îţi ţinã mintea în modelul ei şi aşa numita educaţie te încurajeazã sã imiţi, sã urmezi, sã te conformezi." - Krishnamurti.

"Nu putem avea pace printre oameni ale cãror inimi gãsesc o placere în uciderea oricãrei creaturi vii." - Rachel Carson.

"Nu mãnca nimic din ce nu îţi doreşti sã ucizi cu mâna ta" . - Lorene Lavora.

"În orașul de Brahman, care este trupul, acolo este inima, și în inimă este o casă mică. Casa are forma unui lotus, și în ea locuiește, cel care care urmează să fie căutat, despre care se va întreba şi va fi gãsit. Cine este cel care locuiește în această casă, acest lotus al inimii? Cât este de mare universul exterior, este şi universul din inimă. În interiorul acesteia, sunt cerul și Pământul, Soarele, Luna, fulgerul, și toate stelele. Tot ce este în macrocosmos este în acest microcosmos" - Chhandogya Upanishadele, scripturi hinduse.

"Nimic nu va beneficia de sanatate sau de creșterea șanselor de supravieţuire a vieţii pe Pământ ca evoluţia la o dietã vegetarianã." - Albert Einstein (1879-1955), fizician american de origine germană, laureat al Premiului Nobel.

"Cel care culege sã adune, cel care seamãnã sã creascã, şi cel care taie animalul, sã-l mãnânce. Câţi vor putea face ultimul lucru?" - Lupu Victor (eu).

"Mã gândesc la veganism cu umilinţă și holistic. Este vorba despre asumarea responsabilităţii personale într-o lume atât de plină de suferinţe inutile. Este o provocare cu tine însuţi de a deschide ochii cuiva și a pune sub semnul întrebãrii ipotezele și obiceiurile societăţii. Este vorba despre gândirea critică și compasiune și cum ne-ar dori să vedem lumea cã evoluează." -Michael Gregor, MD, lector american si autor.

"Pune un copil într-un cãrucior cu un mãr şi un iepure. Dacã va mânca iepurele şi se va juca cu mãrul, íţi voi cumpãra o maşinã noua." - Harvey Diamond

"Atâta timp cât omul continuã sã fie un distrugãtor al fiinţelor mai puţin evoluate, el nu va cunoaşte niciodatã sãnãtatea şi pacea. Atâta timp cât oamenii masacreazã animale, se vor ucide unii pe alţii. Într-adevãr, cel care seamãnã semânţa omorului şi durerii nu poate culege fericire şi iubire". - Pitagora

"De multe ori oamenii spun cã ei întotdeauna au mâncat animale, ca şi cum asta este o justificare pentru continuarea acestei practici. Dupã aceastã logicã, noi nu ar trebui sã încercãm sã prevenim uciderea oamenilor între ei odatã ce s-a fãcut asta înca din cele mai vechi timpuri." - Isaac Bashevis Singer.

"Dacã abatoarele ar fi fãcute din sticlã, cu toţii am fi vegetarieni". - Paul McCartney

Nu aş atinge un hot-dog decât dacã ai pune un prezervativ pe el! Vã daţi seama cã un hot-dog este fãcut din pãrţi din animale pe care chinezii nu ştiu cum sã le transforme într-o curea? - Bill Maher.

"Se face apel la natura sinelui de a pune deoparte alimente care odată au trăit - eu nu mă consider alimente, de ce ar trebui să le cer celorlalte creaturi sã se considere aşa?" - Catherynne M. Valente

"Dacã mãnãnci animale, tu nu iubeşti animale; iubeşti sã le mãnânci." - Andrew Kirschner, Ed.D.

"Porcii sunt prietenoşi, loiali şi foarte inteligenţi încât sunt consideraţi a fi mai deştepţi decât un copil de 3 ani. Mâncând şuncã e cum ai mãnca un copil de 3 ani fãrã voce." - LuzMaria Gómez Güémez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu