miercuri, 2 aprilie 2014

Respectã dreptul animalelor de a trãi.



"Poate cã nu suntem la fel, dar dorinţa noastrã de a trãi nu este diferitã."

Nu cred cã te-ar şoca dacã ţi-aş spune cã orice animal şi-ar dori sã trãiascã, decât sã fie ucis. Ştii asta foarte bine. Fie el câine, porc, pisicã, iepure, vacã, oaie, îşi doresc toate în aceeaşi mãsurã sã nu moarã din niciun motiv, fie el accident, cuţit sau boalã. Toate iubesc viaţa, aşa cum o iubeşti şi tu, aşa cum nici tu nu ai vrea sã devii o victimã de orice fel.

Iubeşte toate animalele dacã te consideri un iubitor de animale. Respectã-le dreptul de a trãi, drept pe care îl au ca şi tine. Nu le dai tu acest drept ca pe o favoare. Omul le ia acest drept la viaţã, nu el i l-a dat. Tu ai dreptul de a trãi, dar nu ţi l-a dat legea, pentru ca indiferent dacã ea ţi l-ar lua, tu tot ai vrea sã trãieşti. Eventual legea îţi respectã dreptul de a trãi (sub anumiţi termeni şi condiţii).
Ar trebui sã ştii cât de mult ţi-ar mulţumi un animal cã i-ai cruţat viaţa, în aceste vremuri în care este luat în batjocurã, în care este ucis dupã pofta oricãruia ar mânca o fripturã la grãtar sau o ciorbã de burtã. Nu existã cuvinte la suferinţa pe care o au animalele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu