duminică, 23 februarie 2014

În sfârșit un Papă a spus!! Nu mâncați miel de Paști. Papa Francisc.



În sfârșit un Papă a spus!! Nu mâncați miel de Paști.
"Printre cele mai vechi comunități creștine, mielul a fost reprezentat pe umerii păstorului și simboliza sufletul salvat de Hristos.
Uciderea lui de Paste nu are nici o bază în tradiția creștină, ci mai degrabă își are rădăcinile în Vechiul Testament.
Este un ritual sângeros, în contradicție puternică cu conceptul Învierii, care aduce cu sine reînnoirea de credință și speranță.
Este un ritual ce nu este necesar într-o societate ca a noastră, deja cufundată în violență și moarte, care servește doar pentru a satisface interesele industriei alimentare."
(Papa Francisc)





Uniți putem face minuni pentru oprirea suferinței animalelor. Un like pentru Protejați animalele nu le ucideți va schimba ceva pentru ele.

Fie el câine, porc, pisicã, iepure, vacã, oaie, îşi doresc toate în aceeaşi mãsurã sã nu moarã din niciun motiv, fie el accident, cuţit sau boalã. Toate iubesc viaţa, aşa cum o iubeşti şi tu, aşa cum nici tu nu ai vrea sã devii o victimã de orice fel.

Iubeşte toate animalele dacã te consideri un iubitor de animale. Respectã-le dreptul de a trãi, drept pe care îl au ca şi tine. Nu le dai tu acest drept ca pe o favoare. Omul le ia acest drept la viaţã, nu el i l-a dat.


30 de comentarii:

  1. Un singur text (există multe) din Bliblie care arată Cine era de fapt Mielul: "Ei ziceau cu glas tare: „Vrednic este Mielul, care a fost junghiat, să primească puterea, bogăţia, înţelepciunea, tăria, cinstea, slava şi lauda!” Apocalipsa 5:12
    Toate ceremoniile din Vechiul Testament indicau spre jertfa lui Iisus, erau un simbol al actului de răscumpărare, prin jertfa de la Golgota. Iisus este Mielul, iar continuarea sacrificării mieilor astăzi în context religios, după ce sacrificiul suprem a avut deja loc, nu spune decât că acea jertfă nu are valoare. Numai că prea puțini își mai pun întrebări cu privire la simbolistică, din păcate totul se reduce la tradiție și la măria-sa, burta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. DA, ai perfecta dreptate! Din pacate, preotii- pe care eu ii consider cei mai pacatosi- sunt in "intuneric si-i tin si pe enoriasi in intuneric,
      ...............................
      MIEII DEPASTI
      Sarbatoreste Invierea, lasand Viata!!!

      Intampina fiecare zi din viata ta cu IUBIRE si COMPASIUNE pentru TOATE FIINTELE!

      Daca nu poti sa te hranesti, dacat asa cum "ai apucat" - adica cu fiinte ucise, - macar de Pasti - Ziua Invierii Domnului ISUS- renunta la aceasta cruzime!

      Daca nu ai facut-o pana acum, poate vei face-o incepand cu anul viitor.
      ................................................................
      Daca vi se spune ca asa este..."traditia"-incepeti sa intelegeti ca nu orice traditie este buna.
      Trebuie sa ascultati de Dumnezeu, nu de oameni
      .......................................................................
      "Va rataciti, pentruca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu"...(Matei22:29)

      Jertfa a fost instituita de Dzeu inca in Eden si are o mare semnificatie; a avut rolul ei,dureros si tragic datorita RUPERII OMULUI de Dzeu prin NEASCULTARE. DAR, de la momentul JERTFEI lui ISUS, a sacrifica miei, iezi, sau orice animalut, ESTE MARE PACAT!
      De ce? Pentru ca mielutii, iedutii, SIMBOLIZAU pe ISUS si jertfa avea un rol DIDACTIC, pentru ca sa se stie ca omul va (RE)intra in familia lui Dzeu prin MANTUIRE.
      Si mantuirea se obtine prin jertfa.
      Si JERTFA a facut-o ISUS, pentru “oricine crede in El”. EL si numai EL este “Mielul lui Dumnezeu”, MANTUITORUL lumii!!!
      (mielutul trebuia sa fie de parte barbateasca, fara cusur, si sa fie tinut in casa patru zile; asa, omul pacatos, se lega sufleteste de acel sufletel nevinovat si simtea DURERE la sacrificarea lui, si simtea ce TERIBIL este pacatul –adica ruperea de Dzeu- si ca “plata pacatului este moartea”).
      Odata ce ISUS a venit “la implinirea vremii” si S-a jertfit (Jerfa Lui NU a fost o joaca, El si-a riscat nemurirea!!!)…sacrificarea oricarui animalut este o blasfemie – este ca si cum Isus Nu ar fi venit, NU S-ar fi jertfit, Nu ar fi inviat! O blasfemie!
      (De altfel, in momentul mortii lui Isus pe cruce,mielul de jertfa din Templu, a fugit(!!!) de pe altar, ceea ce nu se mai intamplase!- si au fost si alte semne care sa arate ca GATA! ceremoniile simbolice de pana atunci luau sfarsit!

      In templu, preotii faceau ritualul de jertfa, pentru ca evreii erau in sarbatoarea Pastelui – ei serband de Pasti ELIBERAREA DIN EGIPT).

      RENUNTATI LA MIEI DE PASTI!....
      A TRECUT VREMEA JERTFELOR!....
      ISUS a adus Jertfa. Nu mai e nevoie de sacrificii simbolice!
      """Hristos, Paştele noastre, a fost jertfit."""...(1CORINTENI 5:7)
      "MILA DORESC, NU JERTFA`"....spune Domnul.
      "...cine jertfeşte un miel este ca cel ce ar rupe gâtul unui câine..." (ISAIA 66:3).....(adica un ucigas)









      Ștergere
    3. Jertfa suprema a Domnului Iisus mielul lui Dumnezeu a abolit si sacrificiul sângeros al animalelor si mai ales al mielului care era si este sacrificat fara mila . Cei care se împartasesc cu trupul si sângele lui Hristos,nu mai trebuie sa consume alt trup (carne) Trebuie sa revenim la conditia omului în Eden aceea de a se hrani cu fructe si cu tot felul de seminte si roade .Toti profetii au avertizat omenirea de consecintele consumului de carne...Vedem bine unde sântem ajunsi cu sanatatea...!

      Ștergere
  2. Papa Francisc face mare onoare numelui :) (Francisc de Assisi, protectorul animalelor)
    Va rog sa cautati tot in Sfanta Scriptura, dovezi cum ca Dumnezeu si Isus au sustinut compasiunea inaintea jertfei sangeroase: "Mila voiesc, nu jertfa!" Matei 9:13

    Ceea ce se intampla astazi in lume este orientat catre profit. Profitul nu tine seama de suferinta animalelor ori a noastra, asadar prea putini preoti vor fi suficient de sinceri incat sa recunoasca ca insasi Biblia ne indruma catre vegetarianism. Trist este ca prea putini o si citesc, astfel incat sa se poata convinge singuri.
    Religia a devenit o unealta din pacate, iar biserca in general (indiferent de religie) sustine ceea ce marile corporatii/guverne dicteaza. Dumnezeu nu este religios si nici nu consta in mersul la biserica. Dumnezeu traieste in fiecare dintre noi si bate la usa. Tu i-ai deschis sau inca te minti?

    (Geneza 1:29) “V-am dat orice iarbă ce face sămânță ( cereale și leguminoase) și orice pom care are în el rod cu sămânță (fructele) aceasta să fie hrana voastră.”

    “Am venit sa pun capăt sacrificiilor de animale, iar dacă voi nu va opriti a mai face sacrificii, mânia lui Dumnezeu (legea cauzei și efectului) nu vă va lăsa în pace.“ Isus, citat din Epifanie, Fanarionul 03:16.

    Petru:
    “Trăiesc cu pâine și măsline, pe care eu doar rareori adăug o legumă.” Clementine Omilii XII, 6; rec. VII, 6

    Matei:
    “Matei a trăit cu seminţe, fructe din copaci și legume, fără carne.”
    Clemens von Alexandria,
    Paidagogos II, 1:16

    Ioan:
    “Ioan niciodată nu a mâncat carne” Istoric al Bisericii, Hegesipp conform lui Eusebiu,Istoria Bisericii II 2:3

    ... si lista poate continua :)

    Va indemn prieteneste sa va delectati si cu aceste fragmente:

    http://www.svr.ro/de-ce-vegetarian/din-motive-religioase.html

    http://inforor.com/mantuitorul-iisus-si-apostolii-erau-vegetarieni-am-venit-sa-pun-capat-sacrificiilor-de-animale-iar-daca/

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde şi când a spus asta Papa Francisco?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Papa n-a zis asa ceva! Citatul nu este al lui, este o traducere gresita. Sau o manipulare. Vedeti articolul original de unde reiese ca Vaticanul nu are nici o legatura cu acest text:

      http://www.upi.com/Top_News/World-News/2014/04/16/Animal-rights-group-asks-Pope-to-end-Easter-lamb-slaughter/5731397674070/

      Ștergere
  4. De ce nu mancam miel de Craciun? Sunt de mult oi. Miei sunt primavara, cand e si Pastele. Cine e vegetarian nu e interesat oricum. Cui ii place carnea de oaie/miel o poate manca tot timpul anului. F. bine daca Papa nu prea mananca carne, e mai sanatos pt. varsta lui ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Gallyshay, multumesc pentru comentariul in care ai folosit tot traducerile pe care le-am facut eu. Inforor mi-a copiat articolele dar nu este o problema asta. Important este ca lumea sa cunoasca partea ascunsa a religiei, in care scrierile sfinte au avut de suferit, fiind impartite dupa placul acelora care au "asamblat" biblia, dupa interesele lor. Unul din acele interese a fost consumul de carne care trebuia sa continue. Aceasta este pagina cu traducerile la care te referi. http://inforor.com/evanghelia-lui-iisus-sau-evanghelia-vietii-perfecte/

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. probabil te referi la lantul trofic. oricum, e o prostie, are doar scop comercial.

      Ștergere
  7. Va rog sa primiti scuzele noastre pentru aceasta greseala impardonabila. Am rectificat.

    Cu stima, Amronews.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am primit articolul pe mail, fara sursa. Scuzele mele. Cu voia Dvs., pastrez articolul (care la mine a ajuns doar partial) si mentionez sursa. Astept confirmarea Dvs. Pana atunci articolul este blocat pe blogul meu. Multumesc pt intelegere. <3

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu il blocati pe blogul dvs. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Il maninca numai ei stiu ca saracii nu si-l pot permite.Este un papa gesiuta vine din ordinul preotilor bogati.Isi joaca bine rolul.Voi nu renuntati la traditie.

      Ștergere
  10. Din pacate Papa Francisc vrea sa rupa cu toate traditiile si face orice pentru a iesi din tipare. Nu poarta pantofi rosii (care simbolizeaza picioarele insangerate ale lui Cristos), nu a vrut nici cruce de aur, nu vrea nici alt inel papal (cica scump). El stie care sunt motivele. Nu cred ca sunt neaparat din modestie. In ceea ce priveste mancatul de carne de miel, inclusiv Isus a mancat miel de Paste (vezi Cina cea de Taina cand a instituit Sacramentele), deci nu a fost vegetarian, asa cum sustin unii. Chiar si la nunta din Cana, cand a fost acuzat ca ucenicii Sai nu postesc si ca beau si mananca, la care raspunsul a fost foarte pertinent, ca nu trebuie sa posteasca cand Mirele este cu ei, va veni si vremea cand vor posti. La fel si noi,trebuie sa postim si sa ne abtinem de la mule altele in perioadele de post si da, putem manca inclusiv carne de miel, sau de porc, sa sarbatorim impreuna cu Dumnezeu si cu cei dragi o masa de Paste sau de Craciun. Dar acum e la moda sa aruncam la o parte toate traditiile, toate obiceiurile, sa ascultam de sfaturile tutror nutritionistilor si a medicilor, ...Noroc ca bunicii nostri care au trait pana la adanci batraneti nu au facut-o, dar au respectat traditii si posturi, au ascultat de Biserica si de preotii care ii spovedeau si nu au fost bolnavi de cancere si mai ales nu au fost atat de bolnavi sufleteste. .....Sa avem parte cu totii de Sarbatori Pascale binecuvantate si de o masa imbelsugata, inclusiv cu miel (sa dea Domnul ca toti romanii sa si-o permita)
    Va salut anticipat cu traditionalul: Cristos a inviat!
    Un crestin traditionalist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Dar nu carnea ne face pe noi plăcuţi lui Dumnezeu: nu câştigăm nimic dacă mâncăm din ea şi nu pierdem nimic dacă nu mâncăm"(1Corinteni 8:8) - Carnea nu a fost interzisa de Dumnezeu niciodata, ci ii pura alegere daca vrei sau nu vrei sa mananci carne.

      Ștergere
    2. La Cina cea de taina Isus a mancat doar paine, asa e mentionat in Biblie. Mai citeste o data evangheliile lui Matei, Marcu si Luca unde este mentionat evenimentul. Faptul ca tu spui ca Isus a mancat miel la Cina cea de taina, inseamna fie ca nu ai citit Biblia, fie ca esti un mincinos! La nunta din Cana a spus ca nu posteste, ca mananca, dar nu a zis ca mananca carne. Postul este de mai multe feluri, exista post negru, chiar daca nu tii post, poti sa mananci alimente dar nu carne. Chiar si cand a facut acel miracol in care a inmultit painea si pestii, el nu a mancat.

      Ștergere
    3. Carnea si 80% din energia ce o produce, este utlizata in propriul proces de digestie, comparativ cu o dieta ce o exclude, unde consumul de energie este de maxim 50/50. Consumul de peste este ok, dar nu exagerat, si depinde mult de provenienta acestuia. (captura fiind cea sanatoasa) Dar mai mult decat atat, cred ca trebuie sa evoluam la un nivel in care sa nu necesite sa ucidem pentru a ne satisface o placere...de orice fel ar fi ea.. Putem supravietui fara a consuma carne intr-un mod mult mai sanatos fizic, mental si spiritual. :)

      Ștergere
    4. In ceea ce priveste cititul Bibliei, nu spun ca am studiat-o din scoarta in scoarta si nu litera legii este cea care conteaza ci spiritul ei si asta a subliniat-o si Isus de mai multe ori. In al doilea rand, fiind catolica, eu cred si citesc si multe alte revelatii particulare, sau exegeze ale sfintilor (pe care neoprotestantii le ignora in totalitate). Una dintre ele este "Evanghelia asa cum mi-a fost revelata" . Vizionara a fost Maria Valtorta care a scris 10 volume incepand de la nasterea Sfintei Fecioare pana la Pogorarea Sfatului Spirit, intreaga viata a lui Isus asa cum i-a fost revelata. Isus a respectat traditiile evreilor (de la ei vine sacrificarea mielului de Paste si ungerea cu sangele lui a usiorilor pentru a ocoli casele evreilor cand a trecut ingerul mortii -citeste la Moise/ iesirea din Egipt). Acolo am citit ca Isus a mancat carne nu doar de Pasti ci si alta data. A postit Isus foarte mult, dar a amncat si carne. Acum mi-aduc aminte ca dupa inviere s-a aratat apostolilor si ei fiind foarte consternati le-a cerut ceva de mancare si Evanghelia spune ca aveau doar cativa pesti si paine. La fel, tot dupa inviere,a prins peste si l-au prajit pe marginea lacului. Chiar sa nu fi mancat oare din el?
      Ideea este ca Domnul nu ne obliga la nimic. Cine doreste poate sa posteasca post total, altii cu paine si apa, altii sa devina vegetarieni...fiecare dupa cum considera ca doreste sa-i ofere orice sacrificiu lui Dumnezeu. Ideea este sa fie facut cu iubire.....
      Cristos a inviat!
      Anonim

      Ștergere
  11. Ungurean, cu parere de rau vei avea o deceptie cand iti voi spune ca nu s-a referit la mancatul carnii si atat. Din pacate ai scris prea putin din verset ca sa ascunzi contextul real. Uite ce scria:
    7.Ci unii, fiind obişnuiţi până acum cu idolul, mănâncă un lucru ca fiind jertfit unui idol; şi cugetul lor, care este slab, este întinat.
    8. Dar nu carnea ne face pe noi plăcuţi lui Dumnezeu: nu câştigăm nimic dacă mâncăm din ea şi nu pierdem nimic dacă nu mâncăm.

    Deci? Se referea la cei care se inchina la idoli si jertfesc animale pentru ei, iar Dumnezeu nu le primeste. De fapt arma s-a intors impotriva ta acum. Ce ai de zis?

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa sacrifici mii de animale (din care sute sunt confiscate si aruncate) doar pentru niste traditii pagane, doar sa mananci....Nu asta inseamna Pastele....nu asta inseamna sa fii crestin......In fine, pentru cine nu are respect fata de viata, nu exista sarbatoare fara carnagiu si sacrificarea a mii de animale e un fleac....Romanii....popor primitiv cu ritualuri pagane....dar ne place sa credem ca suntem mari crestini.....

    RăspundețiȘtergere
  13. circula o alta informatie, cum ca papa ar fi vegetarian dupa ce ar fi spus "Non ho mai ammazzato nessuno con il mio cibo" " nu am ucis pe nimeni cu mancarea mea" si asta o interpretare sau traducere eronata,era vorba ca nu a ucis pe nimeni care a mancat ce a gatit el.cel mai mult ii place puiul fript fara piele,calamari, gamberi...

    RăspundețiȘtergere